Petőfi Sándor Általános Iskola, Atkár


Nemzeti Tehetség Program

Pályázat száma: NTP-KKI-16 0319
Megnyert összeg: 1 899 000 Ft
Megvalósítás éve: 2017

A Nemzeti Tehetség Program révén az iskolánk több, mint 1,8 millió forintot nyert. Mi e pályázat keretében vállaltuk, hogy szeptembertől heti két órában tovább fejlesztjük egy korábbi alkotótáborunk témáját. Akkor kitaláltunk és elkezdtünk feltárni egy föld alatti civilizációt, akiket Atisz kikleteknek nevezett el.

A mostani kiállítás a kikleteket felfedező és feltáró régészprofesszor, John Wanse kikletkutató hagyatékát és kutatásainak eredményeit mutatta be. Filmet nézhettünk John gyermekkoráról, megismerhettük e nép teremtésmítoszát, eredetmítoszát. Képeket láthattunk a Zedilyn-kódexből, s megtekinthettük a főbb kiklet uralkdók és hősök arcképeit.

Megismerhettük e nép ékszereit, öltözékeit, lábbelijét és szertartásait. Elolvashattuk John Wanse riportját a Pesti Napló lapjain legújabb kutatási eredményeiről és életéről, valamint egy aprócska cikkben találkozhattunk a kutatóval a New York Times hasábjain is. A kiállításon a programban résztvevő gyerekek kalauzoltak végig bennünket, akár egy tárlatvezetésen.

Bővebb ismertető a projektről: http://alkotasrahangolva.blogspot.hu/"Gyermekeinkért Alapítvány
Atkár
18576449-1-10

Kérjük támogassa
alapítványunk működését
A befolyt összegből
iskolánk oktató/nevelő munkáját,
a tehetséggondozást,
és tanulóink szbadidős tevékenységét támogatjuk!